Veliki preokret Slobode u Zvorniku
Foto: A. Karić

Pobjede Slobode i Radnika

Veliki preokret Slobode u Zvorniku

Midhat Šljivak

Fudbaleri Slobode savladali su danas u Zvorniku Drinu s 2:1 u susretu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski tim je došao u Zvornik kao favorit i kao vodeći tim prvenstva. Na terenu su pokazali zašto su u vrhu Premijer lige, te su zahvaljujući sjajnoj fizičkoj spremi stigli do velikog preokreta i pobjede.

Međutim, u 18. minuti tim iz Zvornika dolazi do vodstva. Nakon prekida, najbolje se u kaznenom prostoru gostiju snalazi Nemanja Stojanović, koji pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Pokušavala je Sloboda dugim loptama na Mersudina Ahmetovića da kreira priliku. Ipak, odbrana Drine je lako izlazila na kraj s gostujućim napadačima, te većih šansi za tim iz Tuzle nije bilo.

Na odmor se otišlo vodstvom Drine od 1:0, a uvodne minute nastavka su pripale Drini. Borisav Erić je imao dvije dobre šanse da riješi pitanje pobjednika, no nije uspio postići gol.

Zatim je Sloboda preuzela igru u svoje noge. Imali su nekoliko poluprilika, a u finišu su imali nekoliko velikih šansi. Ahmetović i Krpić su se obrukali u stopostotnim prilikama, da bi u 81. minuti gosti ipak došli do izjednačenja. Ivan Kostić je pogodio za 1:1.

Samo dvije minute kasnije Sloboda stiže do pobjede. Ordagić je ubacio, a Sulejman Krpić pogađa za veliki preokret i pobjedu Slobode.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Drina - Sloboda 1:2 (Stojanović 18' / Kostić 81', Krpić 83')

Drina: Ostojić, Erić, Ivanović, Radović, Ilić, Kikić, Jakšić, Stojanović, Đerić, Ćulum, Lalić.

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Mehidić, Ahmetović, Veselinović.

Meč Rudara i Radnika u Prijedoru završen je pobjedom gostiju od 1:0.

Gosti iz Bijeljine imali su više od igre. Oba tima su imala svoje šanse, ali je na kraju Radnik stigao do pobjede golom Šećerovića.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Rudar - Radnik 0:1 (Šećerović 76')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rudar: Kozić, Pekija, Nišević, Burazor, Kojić, Radoja, Arežina, Miloš, Milutinović, Ćulum, Kunić.

Radnik: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Lazić, Hadžić, Krsmanović, Obradović, Ostojić, Jakovljević, Mašić

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.