Veliki preokret Sunderlanda protiv Chelseaja

Premiership, 37. kolo

Veliki preokret Sunderlanda protiv Chelseaja

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sunderlanda na korak su od opstanka u engleskoj Premier ligi. Danas su Crne mačke pobijedile Chelsea s 3:2, te uz dva susreta manje su na pravom putu da osiguraju opstanak.

Costa je doveo Plavce u prednost u 14. minuti, Khazri je u 41. minuti izjednačio, ali je Chelsea ipak na odmor otišao vodstvom nakon što je gol za 2:1 postigao Matić.

Međutim, u nastavku Sunderland dolazi do preokreta za samo tri minute. Borini i Defoe su pogađali za konačnih 3:2.

Zato će Newcastle vjerovatno igrati u Championshipu. Tim Rafe Beniteza danas je odigrao meč bez golova (0:0) protiv otpisane Aston Ville.

Swansea je šokirao West Ham trijumfom na gostovanju od 4:1, Crystal Palace je pobijedio Stoke s 2:1 za potvrdu opstanka, dok su Bournemouth i WBA odigrali bez pobjednika 1:1.



Premiership, 37. kolo:

Aston Villa - Newcastle 0:0

Bournemouth - WBA 1:1 (Ritchie 82' / Rondon 16')

Cyrstal Palace - Stoke 2:1 (Gayle 47', 68' / Adam 26')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sunderland - Chelsea 3:2 (Khazri 41', Borini 67', Defoe 70' / Costa 14', Matić 45+3')

West Ham - Swansea 1:4 (Kingsley 68'ag / Routledge 25', Ayew 31', Ki 51', Gomis 90+3')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi