Veliki rezultat: Remi SFK 2000 protiv Rossiyanke

1/16 Lige prvaka za žene

Veliki rezultat: Remi SFK 2000 protiv Rossiyanke

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo su danas na Koševu priredile veliko iznenađenje remiziravši protiv favorizovane Rossiyanke (0:0) u okviru prve utakmice 1/16 finala Lige prvaka.

Ruskinje su u ovom duelu bile bolji tim na terenu i tokom cijelog susreta su imale terensku inicijativu i nekoliko velikih prilika. Međutim, hrabre izabranice Samire Hurem su ostavile posljednji atom snage na terenu i uspjele ostati neporažene u ovom duelu.

Revanš meč Rossiyanke i SFK 2000 igra se 13. oktobra u Rusiji, a eventualni plasman naših prvakinja u osminu finala Lige prvaka bio bi senzacionalan uspjeh.

Liga prvaka za žene, 1/16 finala:

SFK 2000 Sarajevo - WFC Rossiyanka 0:0

SFK 2000 Sarajevo: Hodžić, Hasanbegović, Kapetanović (od 81. Piskić), Đoković (od 90. Kamerić), Am. Spahić, Kuč (od 90. Numanović), Al. Spahić, Medić, Kršo, Spasojević, Hadžić

Rossiyanka: Grichenko, Kozhnikova, Dmitrenko, Cholovyaga, Terekhova, Sochneva, Nahi, Kovalenko, Onguene, Blynskaya, Aleksanyan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti