Nogometašice SFK 2000 spremne za meč sa Ruskinjama

Liga prvaka

Nogometašice SFK 2000 spremne za meč sa Ruskinjama

O. Lekić

Aktuelne bosanskohercegovačke prvakinje, nogometašice SFK 2000 u okviru šesnaestine finala Lige prvaka sutra će na Koševu odmjeriti snage sa ruskim Rossiyankom.

Tim povodom održana je press konferencija, a iz redova bosanskohercegovaćkog prvaka poručili su da u duel sa ruskom ekipom ulaze bez opterećenja.

"Do sada smo napravili mnogo, uspjeli smo se plasirati među 32 najbolje evopske ekipe i ponosni smo na to. Sutra nas očekuje zahtjevam meč, no kako smo ispunili i više od zacrtanog, bez opterećenja smo i sigurna sam da će cure dati sve od sebe kako bi napravile što bolji rezultat. Naše protivnik u ekipi ima 16 reprezentativki, a 11 ih igra za Rusiju. Dobro smo se pripremili, a skaut Sarajeva Ermin Avdić mnogo nam je pomogao u pripremi za meč", izjavila je šefica stručnog štaba SFK 2000, Samira Hurem.

"Mnogo nam je važno što imamo podršku od javnosti i medija. Spremno smo, pritisak ne osjećamo iako igramo sa kvalitetnom ekipom. Daćemo svoj maksimum, a nadam se da ni rezultat neće izostati", izjavila je Alisa Spahić, dok je Jasna Đoković dodala:

"Osjećam se fenomenalno jer smo dio ženske nogometne elite. Dobro poznajem igračice našeg protivnika pošto sam sa reprezentacijom Crne Gore igrala protivv Rusije. Dosta smo radili na analizi protivnika, mogu vam reći da smo spremni i da s nestrpljenjem očekujemo početak susreta."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi