Veliki šef se naljutio kao nikad: Nije pametno stati na žulj gazdi Olympiakosa!

Brutalno kaznio fudbalere

Veliki šef se naljutio kao nikad: Nije pametno stati na žulj gazdi Olympiakosa!

Vlasnik Olympiakosa Evangelos Marinakis važi za jednog od kontroverznijih i opasnijih šefova u evropskom fudbalu. U svakom pogledu, počev od samog fizičkog izgleda pa nadalje.

Da mu nije pametno stati na žulj uvjerili su se fudbaleri grčkog velikana, koji će ove sezone ostati bez titule prvaka, prvi put nakon sedam godina.

Olympiakos četiri kola prije kraja zaostaje za vodećim AEK-om tri boda, igra neshvatljivo loše i mogao bi čak da propusti učešće u Ligi prvaka, čiji je redovan stanovnik godinama unazad.

U prošlom kolu je Olympiakos na gostovanju remizirao sa Levadiakosom (1:1), što je bila kap koja je prelila čašu za Marinakisovo strpljenje. Gazda kluba iz Pireja je odlučio raspustiti ekipu i kazniti je sa čak 400.000 eura.

"Dosta smo vas trpili, i ja i navijači. Danas odlazite iz kluba i idete na odmor, a prije toga će cijela ekipa platiti kaznu od 400.000 eura. Pola tog iznosa je za samo bod na utakmici u gradskom derbiju protiv Panathinaikosa (1:1), a druga polovica za identičan neuspjeh kod Levadiakosa", navodno je Marinakis poručio fudbalerima, uz dodatak:

Potražite više informacija na temu Super League:

"Razmišljate samo o lijepim kućama i automobilima, nije vas briga za tim. Dajem vam milione, a vi mi ovako vraćate. Zbog vas sam otpustio tri trenera ali izgleda da je u vama problem".

Evangelos Marinakis, koji je prošle godine kupio i engleski Nottingham Forest, istakao je da će do kraja sezone u ekipi ostati svega nekoliko igrača i da će za seniorsku ekipu zaigrati dosta omladinaca. Da se na ljeto u Pireju sprema prava čistka, to ne treba posebno ni naglašavati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi