Srbin žestoko kažnjen jer je svojevoljno izveo penal na utakmici
Foto: EPA

Ostao bez dijela plate i neće ga biti u narednom meču

Srbin žestoko kažnjen jer je svojevoljno izveo penal na utakmici

M. Šljivak

Grčki velikan Olympiacos nalazi se u teškoj situaciji.

Ekipa iz Pireja je tokom vikenda osvojila samo bod protiv Atromitosa (2:2), ali im je Savez zatim oduzeo tri zbog incidenata u meču sa AEK-om.

Tako su crveno-bijeli praktički ispali iz borbe za titulu. Strasti u ovom timu se međutim i dalje ne smiruju, a klub je zbog nepoštovanja pravila odlučio kazniti srpskog fudbalera Uroša Đorđevića.

On je u meču protiv Atromitosa svojevoljno odlučio da izvede penal. Iako je trener Oscar Garcia tražio da šutira Iranac Karim Ansarifard, Đurđević je uzeo loptu i promašio je penal.

Potražite više informacija na temu Super League:

Srećom po njega, Ehsan Hajsafi je nakon odbitka pogodio, ali Đurđevića to nije spasilo kazne. Kažnjen je sa 15.000 eura, a Garcia je najavio kako ga neće biti u protokolu za narednu utakmicu protiv Panioniosa.

Đurđević je ove sezone u 24 utakmice postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi