Veliki skandal u finalu: Realu se progledalo kroz prste

Ramos je trebao biti isključen

Veliki skandal u finalu: Realu se progledalo kroz prste

Edmir Škorić

Sergio Ramos zaslužio je isključenje u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, no sudija iz Zambije nije se snašao u ulozi glavnog sudije u ovako velikom meču.

Zambijac Janny Sikazwe morao je dati Ramosu drugi žuti karton u 89. minuti. Uhvatio se za džep kako bi stoperu Reala pokazao put u svlačionicu.

Onda je shvatio da se radi o Ramosu, pa je promijenio odluku i Ramos je ostao u igri, a Real je na kraju slavio s 4:2 nakon produžetaka.

U svakom slučaju, Real je daleko kvalitetnija ekipa od Kashime i svejedno bi upisao pobjedu, ali ovaj start Ramosa morao je da bude sankcionisan. I bio bi da ga je načinio neko drugi...

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi