Veliki trijumf Sarajeva i povratak u borbu za Evropu
Jako dobar nastup Bordo tima u važnom meču

Široki poražen na Koševu

Veliki trijumf Sarajeva i povratak u borbu za Evropu

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su na Koševu Široki sa 2:0 u derbi susretu 6. kola Lige za prvaka.

Bordo tim je odigrao danas jako dobar meč i usprkos brojnim problemima koji su ih zadesili uspjeli su da savladaju velikog rivala.

Gosti su pokušali ofanzivom na početku meča iznenaditi domaće i u tome su umalo uspjeli u šestoj minuti. Josip Ćorić dobro šutira sa 15 metara, a lopta završava preko gola.

Sarajevo je prvu ozbiljnu priliku imalo tek u 19. minuti kada udarac Hebibovića brani Bilobrk. Dvije minute kasnije šutirao je i Halilović, ali Bilobrk ponovo brani.

Potom je uslijedio period utakmice u kojem smo vidjeli dosta prekida. Sarajevo je zbog povrede ostalo i bez dvojice fudbalera. Igru su napustili Bekić i Crepulja i prinudne izmjene su dosta utjecale na ritam igre koji je potpuno pao.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli ništa vrijedno spomena i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Široki prvi prijeti i u nastavku. Lončar se našao u odličnoj šansi, ali Pavlović čudesno brani njegov pokušaj sa pet metara.

U 58. minuti Sarajevo je stigo do vodstva. Sjajnu akciju domaćih i ubacivanje Elvisa Sarića završio je defanzivac Širokog Stipo Marković. Nespretnom reakcijom je poslao loptu u vlastitu mrežu za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Gosti se potom malo otvaraju što je dovelo do više prostora za domaće napade. U 69. minuti mogli su završiti posao u ovom meču, ali udarac Hebibovića sjajno brani Bilobrk.

Ipak, dvije minute kasnije Sarajevo stiže do drugog gola. Nakon kontre loptu iza leđa Bilobrka zakucava Elvis Sarić za veliku prednost od 2:0.

Do kraja još nekoliko dobrih pokušaja na obje strane. Međutim, oba golmana su odradila jako dobar posao, posebno Bojan Pavlović i na kraju je Bordo tim došao do vrijedna tri boda.

Sada je Sarajevo dva boda iza Širokog i do kraja sezone će ova dva tima boriti veliku bitku za treću poziciju i plasman u pretkolo Evropske lige.


Liga za prvaka, 6. kolo:

Sarajevo - Široki 2:0 (Marković 58'ag, Sarić 71')

SARAJEVO: Pavlović, Šabanović, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mujakić, Bekić, Crepulja, Adukor, Halilović.

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, D.Ćorić, Ćorluka, J.Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Bagarić, Marković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Radobolja
Ma akakva borba,..Siroki je treci zagarantovano.Sarajevo nema ni duse ni ekipe za Evropu.
4 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi