Veliki trijumf Zoryje protiv Shaktara, Vasilj opet sačuvao mrežu svog tima

Sjajna forma bh. golmana

Veliki trijumf Zoryje protiv Shaktara, Vasilj opet sačuvao mrežu svog tima

Ekipa ukrajinske Zoryje napravila je pravi podvig u 16. kolu tamošnjeg prvenstva.

Tim iz Luhanska trijumfovao je na gostujućem terenu protiv Shaktara rezultatom 0:1 koji doduše svoje domaće utakmice igra na Olimpijskom Stadionu u Kievu no to ne umanjuje trijumf gostiju.

Zorya je gol odluke zabila duboko u sudačkoj nadoknadi kada je u jeku napada Shaktara zabio Ivanisenia na asistenciju Sayyadmanesha i tako šokirala velikog favorita. Iako je Ivansienia bio strijelac, igračem utakmice, sasvim zasluženo, proglašen je momak koji iz utakmice u utakmicu sve više skreće pažnju na sebe.

Naš golman Nikola Vasilj bio je opet raspoložen i ostavio je netaknutom mrežu svog kluba obranivši svih 9 udaraca Shaktara u gol Zoryje. Tako je mladi Međugorac nastavio sjajnu formu otkako se ustalio kao prvi golman tima iz Luhanska koji se Shaktaru približio na samo 4 boda zaostatka uz utakmicu manje. Prvo mjesto drži kijevski Dinamo. 

Top Komentari

Brazuka
Malo ohladite
1 2
user1583752673
E njega treba zvat
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi