Nikola Vasilj briljirao u derbiju ukrajinskog prvenstva

Potencijalni reprezentativac BiH

Nikola Vasilj briljirao u derbiju ukrajinskog prvenstva

U derbiju ukrajninskog prvenstva između Zoryje i Desne igranom u Luhansku domaći tim je slavio s 2:1 te se bodovno izjednačio s trećeplasiranom Desnom.

Sjajnu utakmicu odigrali su Zorya i Desna. Može se reći da su na kraju gosti imali više od igre, bili konkretniji, ali važni bodovi u borbi za treće mjesto ostali su u Luhansku. 

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Zoryje bio je i naš golman Nikola Vasilj koji je uz dvostrukog strijelca Gladkyja bio sigurno prvo ime domaćeg sastava. Vasilj je u nekoliko navrata obranio čiste zicere igračima Desne i pomogao svom timu da dođe do zlata vrijednih bodova u borbi za 3. mjesto koje Zorya vodi upravo s Desnom i petoplasiranom Vorsklom koja se nalazi na 5. mjestu s 3 boda manje od ova dva tima. Vrh drži Dinamo Kyiv s 33 boda dok ga prati Shaktar iz Donecka s 29. Zorya je u sjajnom nizu od 4 uzastopne pobjede koji ju je vratio u vrh nakon nešto lošijeg starta a naš golman branio je u svim trijumfima tima iz Luhanska. 

Nikola Vasilj jedan je od golmana koji snažno kuca na vrata reprezentacije a radi se o 25-godišnjem momku iz Međugorja koji je prošao sve omladinske selekcije naše zemlje.

Top Komentari

Chico
Sta je bilo sportsport ? Opet sutite na cinjenicu da je Asmir Begovic sacuvao svoju mrezu, cak 13ti put ove sezone ? U ligi jacoj od Turske. Zasto izbjegavate to napisati a trcite da objavite cim primi gol ?
6 0
samir49
To mali
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi