Veliki uspjeh: Kadeti BiH na Evropskom prvenstvu

Slavlje kadeta uprkos porazu od Engleske

Veliki uspjeh: Kadeti BiH na Evropskom prvenstvu

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Hrvatskoj.

Kadeti su plasman na EP osigurali nakon današnjeg poraza od Engleske rezultatom 1:0 što im je na kraju bilo dovoljno da kao drugoplasirana reprezentacija odu u Hrvatsku.

U prvom poluvremenu Engleska je bila nešto bolja, a poveli su već u 15. minuti kada je Gibson bio strijelac gola. Do kraja prvog dijela nije bilo prevelikih šansi pa se na odmor otišlo sa vodstvom Engleza. 

U drugom poluvremenu se igralo većinom na sredini terena te nije bilo previše šansi na obje strane. Ekipe su se zadovoljile rezultatom iz prvog poluvremena koji je vodio obje ekipe na smotru najboljih reprezentacija u Evropi. 

U drugom meču naše grupe Slovenija i Češka su podijelile bodove odigravši 2:2 pa su se na kraju morali zadovoljiti trećim i četvrtim mjestom. Ovo je već drugi put uzastopno da se naša kadetska reprezentacija plasirala na EP nakon što su prošle godine igrali na turniru u Azerbejdžanu gdje su takmičenje okončali u grupnoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi