Veliki Wesley Sneijder se večeras oprašta od dresa holandske reprezentacije

Prijateljski meč u Amsterdamu

Veliki Wesley Sneijder se večeras oprašta od dresa holandske reprezentacije

Wesley Sneijder je sigurno jedan od najvećih fudbalskih majstora koje smo mogli gledati u proteklih 15-ak godina. Ipak, ovaj 34-godišnjak već odavno nije u centru pažnje fudbalske javnosti.

Sjajni ofanzivni veznjak od ove zime brani boje katarske Al Gharafe, a svoje najbolje partije Sneijder je pružao u dresu milanskog Intera čiji je član bio od 2009. do 2013. godine.

Sneijder je prošao slavnu Ajaxovu fudbalsku školu, a u bogatoj karijeri je osim za Inter i Al Gharafu nastupao još za Real Madrid, Galatasaray i Nicu.

Došlo je vrijeme da se Sneijder oprosti i od reprezentativnog dresa, a to će učiniti večeras na Johan Crujiff Areni u Amsterdamu gdje njegova Holandija u prijateljskom susretu koji počinje u 20:45 sati dočekuje Peru.

Sneijder se očekivano našao u startnoj postavi, a meč protiv Peru je 134. koji je u svojoj karijeri odigrao za Holandiju. U prethodna 133 je uspio postići  31 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti