Zeba u finalu, ko će mu na megdan? Wagner ili Ahmetović?

Najznačajniji igrač PL od 2002. do danas?

Zeba u finalu, ko će mu na megdan? Wagner ili Ahmetović?

A. Beganović

Prvi finalist izbora za najznačajnijeg igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine od 2002. godine do danas je Zajko Zeba.

U prvom polufinalnom duelu Zeba je vašim glasovima pobijedio Samira Bekrića. Osvojio je ovaj sjajni veznjak 2705 glasova, dok je Bekrić osvojio 906 vaših glasova.

U finalu će Zeba odmjeriti snage sa boljim iz duela Wagnera i Mersudina Ahmetovića, a ko će to biti odlučit će posjetioci portala SportSport.ba. Glasanje če trajati do petka.

Polufinale:
Zajko Zeba - Samir Bekrić 2705:906
Wagner - Mersudin Ahmetović

Wagner Santos Lago, doslovce ikona NK Široki Brijeg i Premijer Lige koju predvodi na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca. Iz relativno nepoznatog brazilskog kluba Atletico Jaboticabal trbuhom za kruhom se uputio u Evropu, završio u BiH i postao - legenda.

Od 2003. do 2006 igrao je za HŠK Posušje gdje je zabio 35 pogodaka a 2006. završava u Širokom Brijegu gdje je svoje ime ostavio na vrhu ljestvica mnogih rekorda.

Za klub s Pecare mrežu je tresao 90 puta. Sa 125 golova uvjerljivo prvi strijelac u istoriji PL BiH. Sa Širokim Brijegom je osvojio dva naslova prvaka BiH kojima je dodao i jedan Kup naše zemlje.

Mersudin Ahmetović robusni napadač aktualnog prvaka BiH FK Sarajevo veliki trag osim na Koševu ostavio je i u tuzlanskoj Slobodi koja je bila njegov prvi premijerligaški klub. Nakon dobrih epizoda u Rusiji i Kazahstanu vratio se u Slobodu, a od 2016. godine zasigurno je prvo ime bordo tima s kojim je u prošloj sezoni osvojio i duplu krunu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ahmetović je i u ovoj sezoni dok nije bila prekinuta pandemijom koronavirusa bio prvi strijelac Sarajlija i sa svojim klubom hitao je ka odbrani naslova prvaka države. U 104 nastupa za Sarajevo prema dostupnim podacima mreže je tresao 51 put.

Na kraju podsjetimo, da se redakcija portala prilikom izbora 32 fudbalera vodila i određenim kriterijima. Odlučeno je da osnovni kriterij bude to da je igrač odigrao najmanje tri sezone od 2002/2003, a gledali smo i njegov uticaj na ekipu u kojoj je igrao, te osvojeni trofeji. U izbor su mogli ući samo oni igrači koji su odigrali više od 50 utakmica u Premijer ligi i koji su zapravo ostavili trag u domaćem takmičenju, bez obzira na njihov možda daleko uspješniji ino angažman.

Top Komentari

Realist
Nemanja Bilbija ikona lige
0 13
GigantMostarski
Ovo je vise glasanje navijacki postalo jer da se realno glasa Ahmetovic ne bi bio blizu Wagneru kao sto nije ni blizu dobar igrac kao ovaj legendarni brazilac koji je najbolji igrac u povjesti premijer lige :)
12 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti