Veliko interesovanje za utakmicu Grčka – BiH
Stadion „Georgios Karaiskakis“

Putujte na utakmicu Zmajeva

Veliko interesovanje za utakmicu Grčka – BiH

Sponzorski tekst

Nakon sjajnog početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu 2014.g. nogometna reprezentacija BiH postala je top tema svih razgovora Bosanaca u zemlji i van nje. 

Već sada, kao nikada ranije, veliki broj bh navijača iz cijele zemlje planira odlazak na utakmicu Grčka – Bosna i Hercegovina koja će biti odigrana u Atini 12. oktobra 2012. godine.

U Centrotoursu, najvećoj bh. sportskoj turističkoj agenciji, danas nam je potvrđeno da je za samo 2 dana putovanje na utakmicu u Atini rezervisalo više od 100 navijača! 

Turistička agencija Centrotours u ponudi ima putovanje na utakmicu direktnim čarter letom na relaciji Sarajevo-Atina-Sarajevo u trajanju od 4 dana u periodu od 11.-14.10.2012. godine. Grupa će biti smještena u hotelu 5* u centralnom dijelu Atine. Putnici će tokom boravka u Grčkoj pored prisustva istinskom spektaklu na stadionu „Georgios Karaiskakis“ biti u prilici fakultativno obići i neke od najznačajnijih turističkih mjesta u Atini i okolini.
Pored putovanja avionom, u ovoj agenciji u ponudi su i putovanja autobusom u trajanju od 3 i 4 dana sa popularnim cijenama koje se kreću od 165,00 – 215,00 KM za sve rezervacije napravljene do 15.10.2012.g.
Za sve putnike agencija je obezbijedila i ulaznice na utakmicu čija se cijena kreće od 10-40 EUR.

U tekstu koji slijedi donosimo Vam programe putovanja:

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO NOGOMETNO PRVENTSVO „BRAZIL 2014“
GRČKA – BOSNA I HERCEGOVINA
11.10.-13.10.2012.
3 DANA AUTOBUSOM

PROGRAM PUTOVANJA (1)


1. DAN, 11.10.2012. (ČETVRTAK), TEŠANJ – ZENICA - SARAJEVO - NIŠ
Okupljanje putnika na Autobuskoj stanici Tešanj u 15.30h. Polazak autobusa u 16.00h. Putovanje preko Maglaja, Žepča, Zenice do Sarajeva. Okupljanje svih navijača u Sarajevu i zajednički polazak iz Sarajeva u 19.00h. Putovanje preko Višegrada, Užica i Niša uz usputne pauze. Noćna vožnja.

2. DAN, 12.10.2012. (PETAK), ATINA (UTAKMICA!!!)
Po dolasku u Atinu oko 13.00h slijedi slobodno vrijeme za druženje sa brojnim bh navijačima na ulicama i trgovima milionske Atine. Naveče zajedniči odlazak u Pirej na stadion SFP Olympiakos  - stadion Georgios Karaiskakis, kapaciteta 33.334 sjedišta. Ovaj stadion po UEFA-inim kriterijima klasificiran je kao stadion 5*! Utakmica! Nakon utakmice slijedi povratak prema BiH.
   
3. DAN, 13.10.2012. (SUBOTA), ATINA – SARAJEVO
Dolazak u BiH u subotu u večernjim satima.

CIJENA: 165,00 KM* (first minute ponuda za uplate do 15.09.)
Cijena nakon 15.09.2012. iznosi 185,00 KM


Cijena obuhvata: 
- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusima na relaciji Tešanj/Sarajevo-Atina-Sarajevo/Tešanj,
- Kompletna organizacija putovanja i usluge pratioca grupe

Uz doplatu:
- PZ osiguranje i Osiguranje od otkaza putovanja,
- Ulaznica za utakmicu 20,00 KM (obezbjeđuje agencija)
 


4 DANA AUTOBUSOM

PROGRAM PUTOVANJA (2)


1. DAN, 11.10.2012. (ČETVRTAK), TEŠANJ – ZENICA - SARAJEVO - NIŠ
Okupljanje putnika na Autobuskoj stanici Tešanj u 15.30h. Polazak autobusa u 16.00h. Putovanje preko Maglaja, Žepča, Zenice do Sarajeva. Okupljanje svih navijača u Sarajevu i zajednički polazak iz Sarajeva u 19.00h. Putovanje preko Višegrada, Užica i Niša uz usputne pauze. Noćna vožnja.

2. DAN, 12.10.2012. (PETAK), ATINA (UTAKMICA!!!)
Dolazak u Atinu oko 13.00h. Slijedi smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za druženje sa brojnim bh navijačima na ulicama i trgovima milionske Atine. Naveče zajedniči odlazak na stadion Georgios Karaiskakis kapaciteta 32.000 gledalaca. Ovaj stadion po UEFA-inim kriterijima klasificiran je kao stadion 5*! Utakmica! Nakon utakmice i pobjede slijedi cjelonoćno slavlje i zabava! Prilika da upoznate noćni život grčke metropole! 

3. DAN, 13.10.2012. (SUBOTA), ATINA – SARAJEVO
Kasni doručak. Check out iz hotela. Slijedi fakultativni obilazak Atine u pratnji stručnog vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, Parlament, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata sa predsjedničkom gardom - Evzoni,  Olimpijski stadion, Zeusov hram, džamija na trgu Monastiraki, Hadrijanova kapija... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Naveče slijedi povratak prema BiH. Vožnja preko Soluna, Skoplja, Niša...

4. DAN, 14.10.2012. (NEDJELJA), ATINA – SARAJEVO
Dolazak u Sarajevo u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Nastavak vožnje do Tešnja preko Kaknja, Zenice i Maglaja. Dolazak u Tešanj u kasnim poslijepodnevnim satima.


CIJENA: 215,00 KM* (first minute ponuda za uplate do 15.09.)
Cijena nakon 15.09.2012. iznosi 235,00 KM

Cijena obuhvata: 
- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusima na relaciji Tešanj/Sarajevo-Atina-Sarajevo/Tešanj,
- Smještaj u hotelu 3* u Atini u ½ sobi na bazi 1 noćenja sa doručkom,
- Kompletna organizacija putovanja i usluge pratioca grupe

Uz doplatu:
- PZ osiguranje i Osiguranje od otkaza putovanja,
- Fakultativni izlet, 
- Doplata za jednokrevetnu sobu,
- Ulaznica za utakmicu 20,00 KM (obezbjeđuje agencija)
- Dodatno sjedište u autobusu 70,00 KM


GRČKA – BOSNA I HERCEGOVINA
11.10.-14.10.2012.

4 DANA AVIONOM

Atina je grad gdje se uspomene slavne prošlosti stapaju u savršen sklad s primamljivošću jednog od najkosmopolitskijih gradova Evrope, a ujedno i jedan od rijetkih gradova kojima urbanizacija nije uništila opušteni meditaranski šarm. U Grčkoj vrijeme ne vrijedi gotovo ništa pa tako između 5 i 50 minuta kao da nema nikakve razlike. Lokalni stanovnici uživaju u opuštenu načinu života pa i turiste često očekuje odgovori poput “ne znam”, “lako ćemo” ili “zašto se uzrujavaš – popij jedan frapée”.

Iskoristite jedinstvenu priliku, pridružite nam se na putovanju u Atinu direktnim čarter letom iz Sarajeva, obiđite grčku metropolu i budite dio spektakla 12. oktobra! 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 11.10.2012. (ČETVRTAK), SARAJEVO - ATINA
Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 8.30h. Polijetanje aviona za Atinu u 10.00h. Po dolasku u Atinu u 13.35h po lokalnom vremenu slijedi pasoška i carinska kontrola i transfer do hotela. Smještaj u hotel.  Nakon kraćeg odmora, slijedi polazak na fakultativno panoramsko razgledanje grada: Trgovi Omonija i Sintagma, Parlament, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata sa predsjedničkom gardom - Evzoni,  Olimpijski stadion, Zeusov hram, džamija na trgu Monastiraki, Hadrijanova kapija... Slobodno vrijeme. Naveče preporučujemo šetnju i večeru uz muziku uživo u kvartu Psyrri. Noćenje.

2. DAN, 12.10.2012. (PETAK), ATINA – SOUNION – ATINA (UTAKMICA!!)
Nakon doručka slijedi fakultativna vožnja autobusom uz interesantnu i slikovitu atinsku rivijeru do rta Sounion – najjužniji dio kontinentalne Evrope, na kojem se nalazi hram posvećen bogu Posejdonu (5. st. pne). Slobodno vrijeme za razgledanje hrama. Slijedi povratak prema Atini uz panoramsko razgledanje najveće grčke luke Pirej, a potom i Glifade – mondenskog predgrađa Atine. Slobodno vrijeme. Naveče zajedniči odlazak na stadion Georgios Karaiskakis kapaciteta 32.000 gledalaca. Ovaj stadion po UEFA-inim kriterijima klasificiran je kao stadion 5*! Utakmica! Nakon utakmice slijedi povratak u hotel. Noćenje.
      
3. DAN, 13.10.2012. (SUBOTA), ATINA – PELOPONEZ – ATINA  
Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Akropola, a nakon toga izlet autobusom do Korintskog kanala smještenog u blizini istoimenog grada. Korintski kanal spaja Peloponez i kopnenu Grču, a sagrađen je krajem 19. vijeka. Nastavak vožnje do Mikene, razgledanje ostataka citadele i hramova. U Mikeni se, između ostalog, nalaze i Agamemnonova grobnica, Akropola, Lavlja vrata, Kiklopske zidine, Atrejeva riznica. Odlazak do Epidaurusa preko nekadašnjeg glavnog grada grčke – Naupliona. Razgledanje Epidaurusa, lječilišta Asklepija (antički bog zdravlja) i prvog sanatorija u Grčkoj. Posjeta antičkom pozorištu koje je izuzetno dobro sačuvano i slovi kao jedno od najakustičnijih pozorišta na svijetu. Odlazak do obližnje tvornice keramike. Povratak u Atinu. Noćenje.
      
4. DAN, 14.10.2012. (NEDJELJA), ATINA – SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za individualne programe do polaska na aerodrom. Slijedi let za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:


CIJENA: 1099,00 KM* (first minute ponuda za uplate do 15.09.)
* Cijena nakon 15.09. 1.199,00 KM.


U cijenu je uključeno: 
- Avio prijevoz direktnim čarter letom na relaciji Sarajevo-Atina-Sarajevo,
- Smještaj u Atini u ½ sobi na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 5* (Royal Olympic Hotel ili sličan,   www.royalolympic.com) 
- Bus transferi apt-hotel-apt i htl-stadion-hotel,
- Kompletna organizacija putovanja i usluge pratioca grupe

Uz doplatu:
- Aerodromske takse (175,00 KM),
- Putničko-zdravstveno osiguranje (8,00 KM),
- Osiguranje od otkaza putovanja (30,00 KM),
- Doplata za jednokrevetnu sobu 250,00 KM, doplata za apartman 290-1.000, 00 KM,
- Fakultativni izleti, 
- Ulaznica za utakmicu (obezbjeđuje agencija)

*Kalkulacija rađena na bazi minimum 120 putnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.