Veliko iznenađenje: Jose Mourinho spreman prihvatiti novi posao kod arapskih bogataša
Jose Mourinho je u karijeri vodio sve same velikane. I Newcastle spada u grupu engleskih velikana, ali su oni odavno van svih borbi za visok plasman (Foto: EPA)

Posebni čeka rasplet

Veliko iznenađenje: Jose Mourinho spreman prihvatiti novi posao kod arapskih bogataša

M. Šljivak

Portugalski stručnjak Jose Mourinho uskoro bi se trebao vratiti trenerskom poslu.

Posebni je bez zaposlenja od decembra prošle godine kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu, a prethodnih mjeseci se povezivao sa mnogobrojnim klubovima.

Međutim, odlučio je Mourinho da sačeka pravi projekat. Želi imati tim koji je spreman za izazove, ali na kraju bi mogao preuzeti tim gdje ga nikad ne bismo očekivali.

Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan uskoro bi zvanično trebao postati vlasnik Newcastle Uniteda. Prodaja je gotovo završena, a on bi rado vidio Mourinha na klupi Svraka umjesto Rafe Beniteza.

Posebni ozbiljno razmatra mogućnost da sjede na klupu tima sa St. James Parka. Ulazak arapskih miliona vjerovatnu bi mu donio ono što želi, ali je ranije isticao da bi rado vodio Newcastle u čast svog velikog prijatelja Sir Bobbyja Robsona.

"Volio bih raditi tamo. Osjećao bih se kao da idem kući kod gospodina Robsona. Sviđa mi se tamo, sviđa mi se stadion, atmosfera. Volim Newcastle", rekao je Mourinho.

Jose je sa pokojnim Robsonom sarađivao u Portu i Barceloni. Imao je ulogu prevodioca, a njegova karijera je dosegla bum kada je počeo samostalni posao u Portu.

Ostalo je historija, a vidjet ćemo hoće li je nastaviti pisati na St. James Parku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi