Veliko iznenađenje u 3. kolu: Novajlija u Bundesligi srušio Borussiju Dortmund!
Dortmund je upisao poraz u 3. kolu

Prvi poraz za ekipu Luciena Favrea

Veliko iznenađenje u 3. kolu: Novajlija u Bundesligi srušio Borussiju Dortmund!

S. Pašalić, foto: EPA

Borussia Dortmund je u 3. kolu Bundeslige stigla na gostovanje kod Union Berlina i upisala poraz rezultatom 3:1.

Milioneri su željeli stići i do treće pobjede i tako se zadržati na vrhu tabele, ali novajlija u ligi je imao drugačije planove.

Nakon što je Dortmund imao dvije sjajne prilike da stigne do vodstva, Union Berlin je ipak prvi stigao do gola kada je Bulter u 22. minuti postigao gol za 1:0.

Ipak, Borussia je vrlo brzo uzvratila pa je već u 25. minuti bilo 1:1, a Paco Alcacer je bio strijelac gola za goste. Borussia je nakon toga imala još nekoliko prilika da stigne i do preokreta u prvom poluvremenu, ali se rezultat nije mijenjao.

U nastavku su domaći ponovo stigli do vodstva u 50. minuti kada je Bulter pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I nakon toga je Union Berlin nastavio sa dobrom igorm, a u 75. minuti je stigao i do trećeg gola kada je Sebastian Andersson pogodio za 3:1.

Borussia je nakon toga pokušavala doći do gola, ali su igrači Union Berlin uspjeli da sačuvaju svoje vodstvo i na kraju zasluženo da slave.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi