Veliko kresanje plata čeka igrače Seville

Dok traje vanredno stanje

Veliko kresanje plata čeka igrače Seville

A. Čaušević
Teme:

Sevilla je odlučila da smanji plate svojim svojim uposlenicima za 70 % i ta odluka će važiti sve dok u Španiji traje vanredno stanje. 

U peterostrukom osvajaču Europa lige su se za ovaj potez odlučili kako su naveli zbog "više sile" i "do sada nikada viđene situacije".

"Zbog situacije s kojom se suočava špansko društvo Sevilla je prisiljena uvesti neželjene, ali potrebne mjere, kako bi se suočila s jednim od najtežih trenutaka u svojoj 130 godina dugoj historiji. U situaciji nikada ranije viđenoj, traže se napor, žrtva i kompromis svih članova kluba“, navedeli su iz Seville.

"U utorak smo odlučili podnijeti zahtjev za Postupkom privremenog reguliranja zaposlenja (ERTE) uredu za zapošljavanje u Andaluziji zbog 'više sile'. On će obuhvatiti 254 zaposlenika sportskog dijela kluba te još 106 radnika. Igračima i trenerima smanjeno je radno vrijeme i proporcionalno plaća za 70 posto", dodali su iz kluba sa juga Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz Seville su dodali kako su osoblje i igrači načelno pristali na ovakvu vrstu dogovora. Ranije su Barcelona, Atletico Madrid i Espanyol postigli identičan dogovor sa svojim uposlenicima.

Prema posljednjim informacijama La Liga bi se trebala nastaviti 29. maja ili početkom juna, navjerovatnije bez publike na tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi