Veliko pojačanje na Rujevici: Josip Drmić postaje novi igrač Rijeke
Foto: EPA

Švicarski reprezentativac

Veliko pojačanje na Rujevici: Josip Drmić postaje novi igrač Rijeke

Josip Drmić uskoro će postati novi igrač NK Rijeke, javlja Novi list. Švicarski reprezentativac dolazi u Rijeku iz nekadašnjeg premierligaša Norwicha, a budući da na njega trener Daniel Farke više ne računa, Drmić je uspio s klubom dogovoriti da ga se pusti na posudbu u Rijeku do kraja sezone.

 Drmićev cilj je ostati 'na oku' švicarskom izborniku Petkoviću za Euro 2021. godine, ali prije svega ponovno igrati kvalitetan nogomet. Podsjećamo da je sličan put imao i Mario Gavranović, koji je u HNL stigao također preko Rijeke. Inače, 28-godišnjal ove sezone nema niti jedan nastup za prvu momčad trenutnog lidera Championshipa, a posljednjih osam godina standardan je u reprezentaciji Švicarske za koju je do sada sakupio 32 nastupa i 10 pogodaka.

Drmić ja za Švicarsku odigrao sedam utakmica na dva SP, te uspio zabiti jedan pogodak, a tome je dodao dvije asistencije. Najveći transfer u karijeri ostvario je u ljeto 2015. godine kad je Borussia Monchengladbach za njegove usluge  Bayer Leverkusenu uplatila 10 miliona eura. Osim ovih klubova Švicarac hrvatskog porijekla igrao je još za Zurich, Nurenberg i HSV, a član Norwicha je od ljeta 2019. godine. Prošle sezone njegova momčad nije uspjela izboriti ostanak u Premier ligi, a Drmić je 21 prvenstvenom nastupu upio postići tek jedan pogodak. U Rijeci se nadaju da će u Drmiću dobiti strijelca koji im je prijeko potreban kako bi ostvarili sve zacrtane ciljeve do kraja sezone.

Promo

Top Komentari

pero98
Dobro došao u Rijeku i sretno. Forza Fiume.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi