Veliko pojačanje Newcastlea stiglo u velikom stilu!
Foto: Screenshot

Novi napadač na St. James Parku

Veliko pojačanje Newcastlea stiglo u velikom stilu! · Zvanično

Newcastle nije dobio nove bogate vlasnike, ali to ne znači da se Svrake neće pojačati za novu sezonu.

Danas je ozvaničeno veliko pojačanje na St. James Parku. Naime, novi igrač Newcastla je postao sjajni napadač Callum Wilson.

Wilson je proteklih šest godina proveo u Bournemouthu u čijem je dresu pružao sjajne partije. Dovodio se prethodnih sezona 28-godišnji Wilson u vezu sa mnogim engleskih velikanima, ali transfer u redove nekog od klubova iz samog vrha Premiershipa nije realizovao.

Tražio je Borunemouth ogromne novce za svog napadača, ali je klub sa Vitality stadiona ispao u Championship, pa je mogao zaboraviti na astronomsku cifru od Wilsonovog transfera.

Tako je Newcastle za Wilsona izdvojio nešto manje od 23 miliona eura, a on je sa Svrakama potpisao ugovor na četiri godine.

Wilson je danas stigao u Newcastle i to u velikom stilu - helikopterom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Newcastle trenutno vodi pregovore za još nekolicinu mogućih pojačanja. Tako bi vrlo brzo članovi kluba sa St. James Parka mogli postati Ryan Fraser (slobodan igrač od napuštanja Bournemoutha), Jamal Lewis (Norwich), Rogerio (Sassuolo)...

Kao slobodan igrač nakon četiri godine u Burnleyju u Newcastle je još ranije stigao veznjak Jeff Hendrick.

Promo

Top Komentari

AmarSahi
Ronaldo nije dobio nikakvo predstavljanje u Juveu, samo držao dres a ovaj za najmanji transfer ikada dobio vožnju helikopterom.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi