Veliko priznanje za Ivicu Osima

Odlikovala ga japanska vlada

Veliko priznanje za Ivicu Osima

Edmir Škorić

Vlada Japana objavila je da u okviru jesenjeg carskog nagrađivanja, Orden izlazećeg sunca, zlatnih zraka sa značkom dodijelila Ivanu Osimu, bivšem selektoru japanske nogometne reprezentacije, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

Kako javlja Fena, nagrada se dodjeljuje kao priznanje za doprinos razvoju nogometa u Japanu i promociju zajedničkog razumijevanja između Japana i BiH.

Podsjećamo da je Osim vodio reprezentaciju Japana, ali i klub JEF United Ichihara, te je bio savjetnik japanskog nogometnog saveza.

"Iako je zbog zdravstvenih problema u novembru 2007. morao podnijeti ostavku, nastavio je savjetovati japanski nogometni savez, istovremeno promovirajući zajedničko razumijevanje između Japana i Bosne i Hercegovine", navodi se.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi