Velikom treneru samo je ona nedostajala: Titula proslavljena pred 70.000 navijača!

Gallardo spreman za Evropu

Velikom treneru samo je ona nedostajala: Titula proslavljena pred 70.000 navijača!

Edmir Škorić

Nakon sedam godina, River Plate je ponovo najbolja argentinska ekipa.

Marcelo Gallardo s Riverom je osvajao prvenstvo Južne Amerike, no prvi put je osjetio slast titule u argentinskom prvenstvu.

Njegova momčad je u četvrtak navečer deklasirala Racing s 4:0 i tako osvojila titulu koja se čekala od 2014. godine.

Agustín Palavecino u 32. minuti, Julián Alvarez u 48. te Braian Romero u 68. i 78. minuti postigli su golove za River.

Titula je proslavljena pred 70.000 navijača tri kola prije kraja. River sada ima nedostižnih 12 bodova ispred Defense y Justice koja je neočekivano druga na tabeli.

Gallardo, Riverov trener posljednjih sedam godina, osvojio je 13 naslova s klubom, uključujući Copa Libertadores 2015. i 2018. Ugovor mu je pred istekom, ali je nakon utakmice odbio reći hoće li ga produžiti.

Mnogi smatraju da će Gallardo nakon ovoga krenuti put Evrope i da će ovaj elegantni i sjajni trener krenuti u nove izazove s nekim od evropskih timova.

Top Komentari

celikze
Sta reci,bolje nista.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi