Mladi argentinski napadač River Platea na meti evropskih velikana
FOTO - EPA

Alvarez na cijeni

Mladi argentinski napadač River Platea na meti evropskih velikana

A. Beganović

Mladi argentinski napadač River Platea, Julian Alvarez, mogao bi u zimskom prelaznom roku napustiti svoj klub.

Naime, Alvarez u posljednje vrijeme pruža sjajne partije koje nisu ostale nezapažene, pa nekoliko evropskih velikana želi ga vidjeti u svojim redovima.

Informacije iz Italije govore da su Juventus i Fiorentina jako zainteresirani za njegovim uslugama, te da su spremni stupiti u kontrakte sa River Plateom za kojeg je Alvarez ugovorom vezan do kraja naredne godine.

Osim dva pomenuta kluba navodno su i Milan i Atletico Madrid spremni ući u borbu za njegovim dovođenjem, što svakako ide u prilog argentinskom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U aktuelnoj sezoni Alvarez je za River Plate u prvenstvu odigrao 16 utakmica i pritom je postigao 15 pogodaka kojima je dodao šest asistencija.

Za River Plate je odigrao ukupno 90 utakmica uz statistiku od 31 pogodak i 23 asistencije. Za argentinsku reprezentaciju je odigrao četiri meča, a još uvijek se nije upisao u listu strijelaca.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hotonjskimaher
I Aston Villa je zainteresovana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi