Velšani  posebno upozoravaju na trojicu igrača Sarajeva

Vjeruju da od njih preti najveća opasnost

Velšani posebno upozoravaju na trojicu igrača Sarajeva

S. Bošković

Fudbaleri Sarajeva večeras će u Cardiffu u prvom pretkolu Lige prvaka odmjeriti snage s prvakom Velsa, ekipom Connah's Quay Nomads.

Prvak bh. večeras ima ulogu favorita, no ipak protivnik uopće nije lagan, pogotovo s obzirom na to da Bordo tim igra u gostima.

Mediji u Velsu smatraju da je Sarajevo blagi favorit, te ističu da tim s Koševa ima veoma nekoliko opasnih igrača.

Tako je portal clwpeldroed.org u svom tekstu izabrao tri igrača Sarajeva na koje ekipa koju s klupe vodi Andy Morrison mora obratiti pažnju.

Prvi od njih je napadač Mersudin Ahmetović, za kojeg Velšani ističu da je veoma iskusan fudbaler, te da je prošle sezone bio najbolji strijelac lige Bosne i Hercegovine sa 16 golova.

Također, dodaju da je i u Sarajevo stigao 2016. godine iz Slobode, a u 107 utakmica je zabio 52 gola i smatraju da je zatvaranje Ahmetovića jedna od ključnih stvari koja će pomoći domaćinu u prolasku dalje.

Prisjećaju se i Velšani da 35-godišnji napadač ima i internacionalno iskustvo, te da je nastupio za Bosnu i Hercegovinu u dva prijateljska meča.

Kao drugog ključnog igrača Sarajeva u Velsu vide Amara Rahmanovića.

Ovog 26-godišnjeg fudbalera na Otoku vide na poziciji 'deset', te dodaju da je standardan član Sarajeva od 2017. godine kad je stigao iz Celja.

Također, spominju da je Rahmanović i bio član svih omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine.

Kao trećeg ključnog igrača bordo tima Velšani vide kapitena Krstu Velkoskog.

Za njega kažu da je važan igrač Sarajeva od dolaska u klub 2017. godine iz Nakhona, te da je u 85 utakmica postigao 26 golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I trener Connah's Quay Nomadsa Andy Morrison osvrnuo se na Velkoskog dok je opisivao Sarajevo: "Veoma su kompaktan tim, jak i dobro organiziran. Tim je pun internacionalaca", što se, smatraju Velšani, odnosilo na Velkoskog, koji za reprezentaciju Sjeverne Makedonije ima 14 nastupa.

Na kraju vrijedi napomenuti da je susret na rasporedu večeras, s početkom u 20h, te se igra samo jedna utakmica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TarpiTarpi
Velkoski 26 utakmica 85 golova HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA
2 1
user1597849779
Ima li prijenosa na Face TV?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi