Velšani predstavili FK Sarajevo: Posebno su istaknuta trojica nogometaša s Koševa

Velšani predstavili FK Sarajevo: Posebno su istaknuta trojica nogometaša s Koševa

E. Škorić

Connah's Quay Nomads prvak je Velsa koji će po prvi put igrati pretkola Lige prvaka.

Ovaj velški tim je tek prije pet sezona debitovao u Evropi i iz godine u godinu preedstavlja svoju zemlju na evropskoj sceni, a evo po prvi put i u Ligi prvaka. U prvom pretkolu će naredne srijede u Cardiffu ugostiti FK Sarajevo, a na jednom lokalnom portalu navijači tog kluba upoznati su sa bh. prvakom u tekstu pod naslovom: "FK Sarajevo: Ko je protivnik Connah's Quay Nomadsa u prvom pretkolu Lige prvaka?".

Odmah je autor teksta naglasio da je nadimak kluba bordo-bijeli zbog klupskih boja i da je klub osnovan 1946. ghodine spajanjem dva lokalna sarajevska kluba, te da se radi o dvostrukom pobjedniku Prve lige Jugoslavije o ekipi koja je u vlasništvu Nguyen Hoai Nama. Također, napominje se da je Sarajevo vlasnik pet titula Premijer lige i da ima šest kupova i jedan Superkup naše zemlje.

"Najbolji evropski učinak tog kluba došao je u sezoni 1967-68 kada su stigli do četvrtfinala Kupa šampiona, izgubivši 2:1 tada od Manchester Uniteda", navodi se u tekstu i spominje se duel s Anderlechtom u Kup UEFA kada je Srarajevo u Belgiji izgubilo 6:2 u sezoni 1982/83. Radio se tada o osmini finala, a Borod klub je u prvom meču slavio s 1:0.

Dalje se navodi da je Sarajevo domaćin svojih utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase koji je otvoren 1947. godine i koji je od tada dva puta renovinar, a proširen 1984. godine.

"Stadion, koji ima kapacitet od 34.500, ime je dobio po bivšem napadaču Asimu Ferhatoviću, koji je postigao 98 golova u 228 nastupa tijekom dvaju mandata s klubom", objavljeno je.

Upoznati su Velšani i sa trenerom Vinkom Marinovićem, koji je od decembra 2019. godine na klupi bh. prvaka i koji je tokom 21-godišnje igračke karijere nastupao za Borac, Laktaše i Crvenu zvezdu.

"Nakon što je preuzeo dužnost tijekom zimske stanke, Marinović je uspio voditi klub do šeste ligaške titule, jer su završili tri boda ispred rivala Željezničara".

Posebno se upozorava od igračkog kadra na iskusno Krstu Velkoskog.

"Makedonski napadač Krste Velkoski, trenutni kapiten, trenutno je 10. na listi svih vodećih strijelaca svih vremena za Sarajevo sa 63 gola. On je jedan od igrača na kojeg treba pripaziti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Skrenuta je Velšanima pažnja i na napadača Mersudina Ahmetovića, ali i na najvrednijeg člana FK Sarajevo, golmana Vladana Kovačevića.

Nema šta, treba priznati da Velšani dobro barataju informacijama o FK Sarajevo, doduše sve to je moguće pronaći na internetu, ali na njihovu žalost, Bordo klub pored nabrojanih ima još veliki broj sjajnih igrača, a u srijedu će svi oni imati priliku da prvaku Velsa pokažu koliko su zapravo kvalitetni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Let's go Connah
1 17
adosar
Samo bez prevelikog respekta, idemo u drugo pretkolo. Igraj bordo bijeli...
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi