Juventus tone sve dublje: Liga prvaka ostaje samo san?

Novi kiks Stare dame

Juventus tone sve dublje: Liga prvaka ostaje samo san?

E. Ganibegović

Juventus je u 17. kolu Serije A remizirao na gostovanju kod Venezije 1:1.

Gosti su bili bolji rival u prvom poluvremenu, a kao nagrada stigao je vodeći gol Morate u 32. minuti.

VAR je provjeravao gol zbog potencijalnog igranja rukom, no sudac pokazuje na centar i Španac je mogao da slavi. Gol pogledajte OVDJE

U drugom poluvremenu domaćin uspijeva da dođe do poravnanja, a u konačnici i do boda. Strijelac gola za Veneziju u 55. minuti bio je Aramu. 

Strpljivu akciju odigrala je Venezia, a lijepim udarcem s vrha šesnaesterca Aramu završava akciju. OVDJE pogledajte taj gol.

Juventus je trenutno na nezavidnom šestom mjestu s 28 bodova, šest manje i utakmicu manje od Atalante koja je na 4. poziciji koja vodi u Ligu prvaka.

Oglasi

S druge strane, za Veneziju je ovaj bod izuzetno bitan u borbi za ostanak u ligi. Trenutno su na 16. poziciji s isto toliko bodova.

U narednom kolu Juventus ide na gostovanje Bologni, a Venezia Sampdoriji. U međuvremenu će u Veneziju stići i ekipa Ternane, za tri dana u meču šesnaestine finala Coppa Italije.

Večeras ćemo ispratiti još jednu utakmicu 17. kola, a od 20:45 se sastaju Udinese i Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 17. kolo:

Venezia 1:1 Juventus (Aramu 55'; Morata 32')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
volio bi da ova venecija ostane u seriji A, lijepa prica, na stadion se ide brodom, fudbalska romantika rijetka u modernim vremenima
6 0
Marco_Materazzi
Dosla cica na kolica za sve kradje! :D
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi