Šok u italijanskom klubu: Nogometaš slučajno ubio člana stručnog štaba

Nesretan slučaj

Šok u italijanskom klubu: Nogometaš slučajno ubio člana stručnog štaba

E. Škorić

U Cittadelli, ekipi koja se takmiči u Seriji B, šokirani su nakon što je veznjak Christian D'Urso kriv za smrt 77-godišnjeg Lina Simonetta, člana kluba.

Navodi se da je 23-godišnji veznjak sjedio za volanom kada je njegov automobil udario u Simonettov bicikl koji se nalazi u blizini trening centra ove ekipe.

Stariji čovjek, koji je bio zaposlenik kluba, umro je 29. aprila, šest dana nakon što se dogodila nesreća, a protiv D'Ursa je pokrenuta istraga zbog nenamjernog ubistva.

Cittadella je objavila izjavu koja izražava njihovu duboku tugu zbog Simonettove smrti, ali nije spomenuo D'Ursa. D'Urso je bivši omladinac Rome koji je ove sezone upisao 30 nastupa u Seriji B, te je postigao tri gola uz dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova momčad je šesta na tabeli sa 56 bodova i igrat će po svemu sudeći razigravanje za jš jedno mjesto koje vodi u Seriju A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi