Ventura objasnio zbog čega nije pozvao Balotellija
Foto: EPA

Iako briljirao ostao bez poziva u reprezentaciju

Ventura objasnio zbog čega nije pozvao Balotellija

A. Beganović

Nestašni dečko svjetskog fudbala, Mario Balotelli, preporodio se u fudbalskom smislu od dolaska u redove francuskog prvoligaša Nice.

U pet utakmica Balotelli je postigao čak šest pogodaka, no iako je očekivao, poziv od selektora italijanske reprezentacije nije dobio.

Nekadašnji trener Torina, a danas selektor Italije, Giampiero Ventura, objasnio je zbog čega se na spisku nije našao Balotelli.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nemam nikakvih problema sa Balotellijem. Niko nije sumnjao u njegov kvalitet, no druge stvari su na razmatranju. Radi se o odličnom fudbaleru ali mora da pokaže da je sposoban igrati za tim. Ima mnogo stvari koje kao trener trebam uzeti u obzir. Nadam se da će uspjeti, no do sada sam vidio samo riječi", izjavio je Ventura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti