Ventura: Ovo je šok za nas, neću podnijeti ostavku

Selektor Italije nakon meča

Ventura: Ovo je šok za nas, neću podnijeti ostavku

E. Čaušević

Reprezentacija Italije nije uspjela da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo kroz utakmice baraža protiv Švedske.

Šveđani su u prvoj utakmici na domaćem terenu slavili sa 1:0, a sinoć je na San Siru meč završen bez golova iako je Italija dominirala svih 90 minuta. Ovo je velika katastrofa za navijače na Apeninima jer će Italija tek nakon 60 godina prvi put propustiti Mundijal.

Nakon utakmice selektor domaće selekcije Giampiero Ventura odbio je da podnese ostavku, te je uputio izvinjenje svim navijačima Italije zbog katastrofalnog rezultata.

"Neću podnijeti ostavku jer još uvijek nisam razgovarao s predsjednikom. Žao mi je što se ovako završilo. Ovo je veoma težak trenutak za nas. Ponosan sam na tim jer su pokazali veliku želju, ali jednostavno nismo imali ni sreće. Razočaran sam jer sam večeras shvatio koliko reprezentacija znači ovom narodu", rekao je Ventura nakon sinoćnje utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi