Selektor dobija otkaz i ako izbori Mundijal?

Venturi se trese stolica

Selektor dobija otkaz i ako izbori Mundijal?

Fudbalska reprezentacija Italije nalazi se u ozbiljnom problemu.

Azzurri su u prvoj utakmici baraža poraženi od Švedske sa 1:0 u Štokholmu i u ponedjeljak će na San Siru tražiti pobjedu od dva gola razlike kako bi ugrabili mjesto koje vodi na Mundijal naredne godine.

Sve su prilike da bi utakmica u Milanu mogla biti posljednja za selektora Giampiera Venturu, koji će najvjerovatnije dobiti otkaz čak i ako uspije odvesti Italiju na Svjetsko prvenstvo.

Italijanska javnost je nezadovoljna načinom na koji Ventura vodi reprezentaciju i većina smatra da Azzurre treba predvoditi neki bolji trener, kakvih Italija ima "na bacanje".

Prema tome, ako su Venturini dani na klupi Italije zaista odbrojani, na klupu ove selekcije trebalo bi doći neko veliko trenersko ime, a najviše se spominju Antonio Conte i Carlo Ancelotti. Među kandidatima je i Gigi Di Biagio, ali se aktuelnom selektoru U-21 reprezentacije Italije daju najmanje šanse za imenovanje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meč Italije i Švedske igra se sutra (ponedjeljak) s početkom u 20:45 sati, a ne treba ni spominjati kakvu bi fudbalsku katastrofu za ovu zemlju predstavljao neodlazak na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi