Vermaelen je već igrač Rome?

Belgijanac u Rimu

Vermaelen je već igrač Rome?

Edmir Škorić

Belgijski stoper Thomas Vermaelen sve je bliže transferu u Romu.

Kako je objavio Corriere dello Sport, Vermaelen je već igrač Rome i ostalo je samo da se zvanično objavi ta vijesti.

Belgijanca je na prelazak u Romu nagovorio Radja Nainggolan, a u Romi ga Luciano Spalletti vidi kao idealno rješenje na poziciji stopera.

Očito je predsjednik Rome James Pallotta uložio velike napore da ispuni Spallettijevu želju i dovede Vermaelena, koji je ionako imao namjeru da napusti Barcu.

Roma je, navodno, ponudila dva miliona eura za posudbu uz dodatnih osam miliona na kraju sezone, a čitav  transfer bi mogao dosegnuti i do 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši stoper Arsenala bi u Romi godišnje trebao da zarađuje oko tri miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi