Vermaelen ne može biti veći peh

Ponovo se povrijedio

Vermaelen ne može biti veći peh

Endin Čaušević

Belgijski reprezentativac Thomas Vermaelen ovog ljeta napustio je Barcelonu i svoju karijeru nastavio je u dresu Rome.

Poznato je da je Vermaelen sinonim za povrede, jer posljednjih godina nije uspio povezati pet utakmica. U Barceloni je proveo dvije sezone, ali je većinom bio van terena zbog problema s povredama. Nakon prelaska u Romu mnogi su vjerovali da je ovo novi početak za Vermaelena.

Ipak, otkako je stigao u Rim ovaj odbrambeni igrač je nastavio po starom. Odigrao je nekoliko uvodnih utakmica ove sezone, ali su onda ponovo počeli problemi sa povredama. 

Trener rimske ekipe Luciano Spalletti saopštio je danas sastav koji će sutra konkurisati za meč protiv Fiorentine, a na spisku nema Vermaelena. Italijanski stručnjak objasnio je da Belgijanac ima problema sa povredom, te da se još uvijek ne zna koliko će biti van terena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za meč protiv Fiorentine konkurišu: Alisson, Lobont, Szczesny, Manolas, Emerson, Palmieri, Fazio, Seck, Bruno Peres, Juan Jesus, Gerson, Florenzi, De Rossi, Salah, Perotti, Strootman, Paredes, Nainggolan, El Shaarawy, Totti, Iturbe, Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi