Verona osvojila bod na San Siru
Foto: EPA

Rossoneri razočarali

Verona osvojila bod na San Siru

Midhat Šljivak

Fudbaleri Milana nisu uspjeli pobijediti Veronu na San Siru. Gosti su Milan napustili neporaženi, a susret je završen rezultatom 1:1.

Na prvi gol u ovom meču čekalo se do 52. minute. Veliku konfuziju u odbrani gostiju iskoristio je Carlos Bacca, koji je pogodio za prednost od 1:0.

Ipak, radost Rossonera nije dugo trajala. Samo četiri minute kasnije Nigel de Jong pravi penal, dobija crveni karton, a precizan izvođač je Luca Toni za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovo se ispostavio i kao konačan rezultat ovog susreta...

Uvjerljivu pobjedu je u ovom kolu upisao Empoli. Oni su na svom terenu pregazili Carpi s 3:0, a u ovom meču nije nastupio potencijalni bh. reprezentativac Rade Krunić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Minimalnu pobjedu upisao je Chievo koji je pogotkom Valtera Birse savladao Atalantu.

Seria A, 16. kolo:

Milan - Verona 1:1 (Bacca 52' / Toni 56'p)
Chievo - Atalanta 1:0 (Birsa 76')
Empoli - Carpi 3:0 (Maccarone 46', 61', Saponara 51')
Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.