Verratti dogovorio transfer, čeka se samo potvrda?
Foto: EPA

Na korak od Barcelone

Verratti dogovorio transfer, čeka se samo potvrda?

Endin Čaušević

Italijanski reprezentativac Marco Verratti će prema svemu sudeći ovog ljeta napustiti redove PSG-a.

Poznato je da je interes za ovog veznog igrača francuske ekipe pokazala Barcelona, te nije tajna da je Verratti prva želja katalonskog kluba u ljetnom prelaznom roku. Sky Sports je danas objavio da je Barca dogovorila uslove ugovora s Verrattijem i da još ostaje da se dva klub usaglase oko visine obeštećenja.

Verratti je u nekoliko navrata izjavio da mu je želja da jednog dana zaigra u dresu Barcelone, ali nije želio otkriti da li će se to desiti ovog ljeta. Međutim, čini se da je transfer Italijana na Nou Camp pri samom kraju, te bi on sigurno bio najveće pojačanje Barce za narednu sezonu.

Sky Sports je dodao da se još uvijek ne zna koliko PSG traži za Verrattija, te da li su voljni uopšte da ga prodaju. Navodno, Barcelona je spremna platiti između 70 i 80 miliona eura što bi trebalo zadovoljiti apetiti kluba iz Pariza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi