Verratti nije bio prvi izbor PSG-a na ljeto 2012. godine
Foto: EPA

Željeli dovesti Modrića

Verratti nije bio prvi izbor PSG-a na ljeto 2012. godine

Endin Čaušević

Italijanski reprezentativac Marco Verratti ljetos je odlučio ostati u PSG-u iako je Barcelona u nekoliko navrata pokušala u svoje redove da dovede ovog veznjaka.

Verratti je u PSG stigao na ljeto 2012. godine nakon sjajne sezone u Pescari koja je tada iz Serije B prešla u najjači rang italijanskog fudbala. Iako su mnogi sumnjalli da tada ovaj tinejdžer može nešto napraviti na kraju ih je Verratti sve demantovao.

Italijanski fudbaler je pokazao da se radi o odličnom igraču, a to najbolje potvrđuje činjenica da su iz Barcelone silno željeli ovog ljeta da ga dovedu. Mora se priznati da je PSG prije pet godina napravio transfer za svaku pohvalu iako Verratti tada i nije bio njih prvi izbor.

Naime, bogati vlasnici kluba iz Pariza su željeli da naprave ekipu koju će nositi već stasani fudbaleri. Stigao je tog ljeta Zlatan Ibrahimović, Thiago Silva i Ezequiel Lavezzi, no u PSG-u su imali posebnu želju. Pokušali su iz Tottenhama dovesti Luku Modrića, ali nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prema pisanju francuskih medija Modrić je vodio nekoliko sedmica pregovore s PSG-om i svidjela mu se ideja ovog kluba, no kada se transfer trebao završiti pojavio se Real Madrid. Tada je sve palo u vodu, a Modrić se nije dugo mislio oko prelaska u kraljevski klub.

No, mnogi misle da je PSG na dobitku gledajući ono što je Verratti pokazao i s obzirom da će tek proslaviti 25. rođendan, dok s druge strane Modrić već ima 32 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi