Vertonghen kažnjen sa 2 utakmice neigranja

Vertonghen kažnjen sa 2 utakmice neigranja

Edmir Škorić
Teme:

Holandski nogometni savez (KNVB) kazno je Ajaxovog stopera Jan Vertonghena sa dvije utakmice neigranja u narednoj sezoni.

Razlog tome je "incident" sa proslave Ajaxove titule na Amsterdam-Areni. Naime, Belgijanac Jan Vertonghen je uzeo mikrofon te "na bini" prozivao i vrijeđao igrače roterdamskog Feyenoorda, inače ljutog rivala Ajaxa.

23-godišnjak se u par navrata kasnije ispričao za svoje ponašanje, no holandski nogometni savez (KNVB) ga je ipak odlučio kazniti sa dvije utakmice neigranja u sezoni 2010/11.

Ostaje da se vidi hoće li to utjecati na njegov status u Amsterdamu, a sve je više špekulacija da će mladi defanzivac karijeru nastaviti negdje drugdje. Najviše se spominje prelazak u redove engleskog Evertona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.