Vertonghen novi igrač Tottenhama

Ajaxu oko 12 miliona eura

Vertonghen novi igrač Tottenhama

Ekipa Ajaxa objavila je na svojoj oficijalnoj stranici da je postignut dogovor sa Tottenhamom oko Jana Vertnghena. Londonska ekipa navodno je Ajaxu za usluge ovog defanzivca platila oko 12 miliona eura.

Pregovori za Belgijanca su trajali dugo, a prema najnovijim informaijama sve je završeno i očekuje se samo još potpis sjajnog defanzivca nakon liječničkog pregleda.

 

"Veoma sam sretan što je saga napokon završena. Ne moram se više ni o čemu brinuti i mogu se koncentrisati na neke druge stvari", kazao je Vertonghen dodavši:

 

"Dobro je što se Tottenhamu mogu priključiti tokom priprema. To je veoma važno za mene. Radujem se, čuo sam dosta lijepih priča o Tottenhamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Vertonghen je prošao mlađe kategorije Ajaxa te je upisao i 220 nastupa za šampiona Holandije, a postigao je i 28 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije