Veselinović: Cocalić se neće dugo zadržati u Mechelenu

Fudbaler Mechelena za SportSport.ba

Veselinović: Cocalić se neće dugo zadržati u Mechelenu

Edin Cocalić zahvaljujući dobrim nastupima u dresu Mechelena izborio je poziv selektora bh. reprezentacije Mehmeda Baždarevića. 

Za kratak vremenski period Cocalić je postao neizostavan član u udarnoj postavi belgijskog prvoligaša, a njegovim igrama oduševljen je i saigrač Dalibor Veselinović.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Anderlechta, Kortrijka, Lensa, Beerschota i Beverena u razgovoru za SportSport.ba istakao je da se Cocalić neće mnogo zadržati u Mechelenu. 

"Edin je već na prvom treningu pokazao da će biti veliko pojačanje, jer kvalitet nije teško prepoznati. Već sada mogu zaključiti da je odličan momak i ako nastavi sa dobrim partijama neće dugo biti u Mechelenu", kazao je Veselinović na početku razgovora, a potom dodao:

"Ne želim da se stekne dojam da ga hvalim samo zbog toga što je moj saigrač. Daleko od toga. Sigurno nije slučajno dospio i u reprezentaciju BiH, a mnogo je bio sretan kada je saznao da je dobio poziv. Prvi ga je obradovao trener kluba koji je tu informaciju saopštio u svlačionici."

Veselinović sa velikim zanimanjem prati i reprezentaciju BiH, gdje igra i njegov bivši saigrač Ervin Zukanović. 

"Ako ću suditi na osnovu kvaliteta, onda slobodno mogu reći da ćete se plasirati na Evropsko prvenstvo i želim vam mnogo sreće. Pratio sam vas dosta dok ste igrali u Brazilu, ali i ranije dok je igrao Zukanović. S njim nisam u kontaktu kao prije, ali opet čujemo se ponekad. S mnogo uspjeha smo nosili dres Kortrijka i iskreno drago mi je što je danas u Italiji. Zaslužio je to."

Kada su u pitanju ambicije Mechelena, Veselinović je zadovoljan s trenutnom devetom pozicijom na tabeli.

"Imamo dosta novih igrača u timu, čak i trenera novog, tako da možemo biti zadovoljni s onim što smo dosad pružili. Ipak, ovo nije naš maksimum i trudit ćemo se da do kraja prvenstva izborimo što bolji plasman. Pokazali smo da se možemo nositi s najboljim timovima u ligi, kao što su Anderlecht, Genk i Club Brugge", riječi su Veselinovića, koji se potom osvrnuo na period kada je nosio dres Anderlechta.

"Žao mi je što nisam ostavio trag u jednom takvom klubu. U prvoj sezoni klub je računao na mene, ali bio sam postigao samo jedan gol, što nije dovoljno za klub kakav je Anderlecht. Ni ja nisam bio zadovoljan sa svojim partijama, tako da sam odlučio sreću potražiti u klubovima za koje sam nastupao kao posuđen igrač", završio je Veselinović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.