Vesna Bajkuša naslijedila Zorana Mikeša
Još uvijek se ne zna ko će igrati za naš ženski tim

Promjene u ženskom košarkaškom timu BiH

Vesna Bajkuša naslijedila Zorana Mikeša

Vesna Bajkuša, bivša košarkaška reprezentativka BiH i Jugoslavije, koja je sa reprezentacijom bivše nam države osvojila srebrenu medalju na Olimpijskim igrama 1988. godine u Suelu novi je selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH!

Na ovoj poziciji naša srebrena olimpijka zamijenila je Zorana Mikeša, koji je odstupio sa funkcije selektora. Bajkuša bi naše djevojke trebala "prozvati" 2. januara 2009. godine, a dva dana kasnije na rasporedu je prvi susret baraža za ostanak u A Diviziji.

Razlog Mikešovog povlačenja leži u činjenici što većina igračica na koje je trebao računati u januarskim kvalifikacijama za ostanak u A Diviziji i kojima je poslao pozive ne žele igrati za državni tim. Neslužbeno saznajemo da su otkazi uslijedili zbog neizmirenih obaveze finansijske prirode, a službeno su igračice otkazale zbog povreda, obaveza prema školi i drugih privatnih razloga...

Sve u svemu, Košarkaški savez BiH uzdrmala je još jedna velika afera, a došao je u pitanje i nastup našeg državnog tim u kvalifikacijama za ostanak u A Diviziji. Saznajemo da su iz kancelarije KS BiH uputili novi spisak igračica, a sada se čeka da isti potvrdi i FIBA. Međutim, ukoliko „zeleno svijetlo“ ne stigne do 2. januara pitanje je hoće li naš ženski nacionalni tim uopšte odigrati prvi meč sa Rumunijom koji je zakazan za 4. januar.

Osim bh. tima i Rumunije, u baražu za ostanak u elitnom razredu evropske košarke boriće se još i Velika Britanija i Finska. Nakon domaćeg duela sa Rumunkama, naše košarkašice bi 7. januara trebale gostovati u Velikoj Britaniji, a tri dana kasnije ugostiti Finsku. Revanš sa Rumunkama na rasporedu je 13. januara, a u nakon toga u narednih šest dana naše dame bi trebale odigrati i utakmice sa Velikom Britanijom (16. januara) i Finskom (19. januara). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti