Veszprem otpustio Ortegu

Mađarski prvaj bez trenera

Veszprem otpustio Ortegu

Adnan Beganović

Španski rukometni stručnjak, Antonio Carlos Ortega, nije više trener Veszprema, čije boje brani i bosanskohercegovački reprezentativac Mirsad Terzić.

Čelnici slavnog mađarskog kluba na samom otvaranju nove sezone, nakon remija s Wislom u Ligi prvaka, odlučili su se Ortegi zahvaliti na saradnji, a ekipu će do pronalska novog trenera voditi Ortegin pomoćnik.

Španski stručnjak u Veszprem je stigao 2012. godine i sa ovom ekipom osvojio je sve domaće trofeje, a dva puta stigao je i do završnog turnira Lige prvaka.

Prošle sezone Veszprem je poražen u finalu Lige prvaka od Barcelone, a sezonu ranije mađarska ekipa je završila na 4. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.