Veteran ima velike ambicije: Mutu pronašao novi klub

Vratio se u domovinu

Veteran ima velike ambicije: Mutu pronašao novi klub

Adrian Mutu je nekadašnja zvijezda rumunskog fudbala, koja u posljednje vrijeme ponovo ima ambiciju da se vrati u reprezentaciju svoje zemlje.

Iako ima 37 godina, Mutu još nije odustao i silno želi biti član svoje reprezentacije koja će ovog ljeta nastupiti na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

U cilju da se na velika vrata vrati u nacionalni tim, Adrian Mutu je odlučio promijeniti sredinu i vratiti se u domovinu, gdje je potpisao polugodišnji ugovor sa klubom po imenu Targu Mures.

Mutu je prošlle sezone nastupao u indijskom Pune Cityju, a sada će se priključiti timu koji je aktuelni viceprvak Rumunije.

Iz Targu Muresa su najavili da će, ukoliko saradnja krene po planu, sa Mutuom na kraju sezone potpisati novi ugovor.

Kontroverzni Adrian Mutu je u svojoj bogatoj karijeri igrao za neke velikane poput Intera, Chelseaja, Juventusa, Fiorentine i Parme, a posljednji nastup u dresu sa nacionalnim grbom imao je 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi