Veznjak Chelseaja priželjkuje transfer u PSG: Ja sam pravi Parižanin

Šta budućnost nosi za Bakayoka?

Veznjak Chelseaja priželjkuje transfer u PSG: Ja sam pravi Parižanin

Veznjak Chelseaja Tiemoue Bakayoko je otkrio svoju želju da zaigra za Paris Saint-Germain u budućnosti.

Francuz je u Chelsea stigao iz Monaca 2017. godine, ali nije ispunio očekivanja u svojoj prvoj sezoni Premier lige.

Ubrzo je poslan na posudbu u Milan, a tokom protekle sezone je uspio skupiti 31 nastup u Seriji A za Rossonere - bez obzira na turbulentan odnos sa, sada već bivšim, trenerom Milana Gennarom Gattusom.

Bakayoko će se, po svemu sudeći, vratiti u Chelsea na vrijeme za početak predsezonskih obaveza, ali se ipak špekuliše da bi mogao ovog ljeta realizovati trajni transfer u neki drugi klub.

Podsjetimo, Milan i dalje ima opciju otkupa Bakayokovog ugovora za 35 miliona eura, ali se to gotovo sigurno neće desiti zbog više razloga.

Bakayokov ugovor sa Chelseajem važi još tri godine, njegov menadžer tvrdi da će on početak nove sezone dočekati na Stamford Bridgeu, ali je sada francuski veznjak otvoreno priznao da ne bi imao ništa protiv transfera u PSG u budućnosti. Inače, Bakayoko je rođen u Parizu.

"Da, naravno. Jednog dana bih volio igrati u Parizu", izjavio je Bakayoko za L'Equipe, pa nastavio:

"Ne mogu lagati. To je velika stvar za mene i moje voljene. Mi smo pravi Parižani."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Bakayoko je potvrdio da se uskoro vraća u Chelsea i da će sa Plavcima početi predsezonske pripreme, a da li će ovog ljeta realizovati neki transfer ostaje da se vidi.

Inače, 24-godišnji Bakayoko je karijeru počeo u Rennesu iz kojeg je 2014. prešao u Monaco. Kneževi su ga prije dvije godine prodali Chelseaju za 40 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hooruk
Koji su ovi fudbaleri sponzoruše i ljigavci kad se pokusavaju nametnuti nekom klubu da ih kupi, to je jadno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi