Veznjak dobio otkaz u Sparti, a razlog je banalan
EPA

I to se dešava...

Veznjak dobio otkaz u Sparti, a razlog je banalan

Češki fudbaler Martin Hašek na bizaran način dobio je otkaz u Sparti iz Praga.

Hašek je u Sparti bio od svoje 11. godine, u ovoj sezoni je više-manje standardno igrao za prvi tim, međutim uslijed pandemije koronavirusa ostao je ugovora u praškom velikanu.

Razlog? Zbog straha od širenja zaraze u većini zemalja obustavljena su sportska takmičenja, ne odvijaju se ni treninzi, ali u Sparti su odlučili unatoč tome da rade u manjim grupama. Hašeka je to uplašilo u toj mjeri da je samovoljno prestao da dolazi na treninge, što je rezultiralo time da ga prebace u B tim, ali kroz nekoliko dana zatražio je od ljudi iz kluba da ga vrate među seniore.

Iz Sparte su taj prijedlog odbili, smatrajući kako je potrebno da Hašek 'nauči lekciju', ali onda je uslijedio bojkot i odbijanje da trenira i sa B timom.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Takvo ponašanje u Sparti nisu željeli da toleriše i u međuvremenu su Hašeku uručili otkaz, iako se radi o "djetetu" kluba i igraču koji se do prije nekoliko mjeseci dovodio u vezu s raznim evropskim klubovima.

Ovom 24-godišnjem fudbaleru sasvim sigurno neće biti problem naći novi angažman. Njegova vrijednost se prema Transfermarktu t renutno procjenjuje na 1,8 miliona eura, a u aktuelnoj sezoni je za Spartu postigao pet golova i ubilježio četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi