Veznjak PSG-a zatražio raskid ugovora, Tuchel sada mora po pojačanja!
(Foto: EPA) Lassana Diarra je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za Le Havre, Chelsea, Arsenal, Portsmouth, Real Madrid, Anzhi, Lokomotiv, Marseille, Al Jaziru i PSG

Diarra želi okončati karijeru

Veznjak PSG-a zatražio raskid ugovora, Tuchel sada mora po pojačanja!

Thomas Tuchel na raspolaganju ima vjerovatno najubojitiju ofanzivnu liniju na svijetu, ali vezni red mu počinje stvarati sve više problema.

Naime, Adrien Rabiot je zbog odbijanja da produži ugovor sa PSG-om "zaleđen" do kraja sezone i isteka ugovora, pa su od fudbalera koji mogu pokrivati pozicije zadnjeg i centralnog veznog Tuchelu ostali samo (uz nekoliko igrača priljučenih iz mladog tima) Marco Verratti i iskusni Lassana Diarra.

Lassana Diarra se nije naigrao od dolaska u PSG, ali je Tuchelu svakako važno da ima barem aletrnativu za Verrattija. Ipak, sada stižu vijesti da je 33-godišnji Diarra zatražio raskid ugovor od PSG-a, te da su pregovori između njega i kluba upravo u toku.

Navodno, Lassana želi završiti svoju karijeru pola godine prije isteka njegovog ugovora sa PSG-om kako bi se posvetio drugim stvarima, prije svega privatnom biznisu.

Ukoliko Diarra napusti Park prinčeva, Tuchel mora pronaći pojačanje u veznom redu u januaru, a posljednje špekulacije govore da bi to mogao biti Napolijev Allan.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

O potrebi da se dovede veznjak Tuchel je govorio i prije nekoliko dana, prije nego što je odlučeno da će Rabiot ostatak sezone provesti na klupi.

"Za mene je bilo važno da dovedemo 'šesticu' ljetos. Sada je već zima i imamo isti problem. Sve će zavisiti od situacije sa Rabiotom i Lassanom Diarrom...", poručio je tada Tuchel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi