Veznjak Rome kažnjen utakmicom neigranja zbog - bogohuljenja!
Foto: EPA

Cristante će pauzirati jedan meč

Veznjak Rome kažnjen utakmicom neigranja zbog - bogohuljenja!

Veznjak AS Roma Bryan Cristante suspendiran je jednu utakmicu od strane nogometne inkvizicije, a razlog je uistinu nesvakidašnji: svetogrđe! 

U pobjedi Rome od 5:1 na gostovanju protiv FC Bologne prošle nedjelje, veznjak se je nedvojbeno bogohulno izrazio u 23. minuti, objavio je sportski sud talijanske lige. To je pokazao pregled televizijskih snimki, rečeno je bez dodatnih informacija o tome što je točno Cristante rekao.

Trener Rome Paulo Fonseca stoga će u četvrtak morati sastaviti tim bez 25-godišnjeg Talijana na utakmici u kojoj je njegova momčad domaćin Torinu. Zapravo, nije prvi put da je neki nogometni profesionalac kažnjen u Italiji zbog bogohulnih izjava. Ova vrsta kazne u Italiji je moguća od 2010. godine. Primjerice, 2018. godine Roland Mandragora iz Udinese Calcia također je na jednoj utakmici bio prognan u gledalište zbog sličnog incidenta. Sreća u nesreći za igrače s Balkana da odgovorni u ligama petice ne znaju jezike s ovih područja. Kazne zbog psovki bile bi redovne.

Top Komentari

SeoRusilac
Kod nas ne bi niko igrao koliko se Bogovi spominju na terenima
4 0
struja
Srednji vijek
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi