Veznjak Villarreala u Barceloni za tri miliona eura
Foto: EPA

Denis Suarez na Nou Campu

Veznjak Villarreala u Barceloni za tri miliona eura

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone na ljeto će biti jača za veznjaka Villarreala Denisa Suareza, piše katalonski Sport.

Ovaj 22-godišnji fudbaler igra odlično u dresu Žute podmornice, te je na sebe privukao pažnju Barcelone, koja je spremila otkup ugovora za ovog fudbalera.

Katalonski tim je imao pravo na otkup njegovog ugovora, jer je Suarez nosio dres tima s Nou Campa u periodu od 2013. do 2015. godine. Igrao je za B ekipu, te je u ugovoru imao klauzulu da Barca ima prva pravo za pregovaranje.

Rukovodstvo katalonskog velikana je to odlučilo iskoristiti. Villarrealu će platiti tri miliona eura, a Suarez će s Barcelonom potpisati petogodišnji ugovor.

Karijeru je Suarez počeo u mladom timu Celte, zatim je nastupao za Manchester City, B tim Barcelone, Sevillu, da bi u augustu 2015. godine postao član Villarreala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je odigrao 33 meča u svim takmičenjima, te je postigao četiri gola uz devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi