Potpisan ugovor: Utakmice Premijer lige BiH na Areni Sport, Zeljković najavio VAR

Da li se sprema emisija o suđenju?

Potpisan ugovor: Utakmice Premijer lige BiH na Areni Sport, Zeljković najavio VAR

Samir Mlaćo

U prostorijama NS BiH upravo je upriličeno potpisivanje ugovora u vezi sa ustupanjem TV prava, prenosa i emitovanja za utakmice Premijer lige i Kup-a Bosne i Hercegovine.

Utakmice elitnog ranga bh. nogometa ćemo gledati na ARENA Sport TV, a prisutnima se obratio između ostalih i prvi čovjek Saveza Vico Zeljković.

Prvi je riječ dobio Vladimir Lučić ispred Telekoma Srbije.

"Arena postaje sve jača i jača iz godine u godinu, te se utakmice iz Premijer lige BiH mogu gledati u cijelom svijetu. Klubovi mogu tako doći do novih sponzora, te je Arena u zadnjih desetak godina dokazala kvalitet potreban za promociju nogometa. Hvala NS BiH, hvala Vici Zeljkoviću za izuzetno dobro saradnju i nadam se da ćemo uspješnu saradnju imati i u narednim godinama.

Mi se širimo po cijelom svijetu, svako ko želi gledati Arenu, može to učiniti na jednostavan način. Savez pored novčane naknade dobija i dostupnost u cijelom svijetu", rekao je Lučić.

Zatim se obratio Zeljković.

"Ovo je veoma bitno za Savez i Premijer ligu. Želim se zahvaliti grupaciji Telekoma Srbije i što su prepoznali ovo što radimo. Jako je ovo bitan dan za naš Savez. Uspjeli smo osigurati sredstva da nastavimo sve naše aktivnosti, te moram reći da smo uložili preko deset miliona u rekonstrukciju terena, što je bitan efekat za razvoj lige. Nastavljamo na tome, te smo zadovoljni i potpisanim ugovorom, te želimo unaprijediti saradnju.

Oglasi

Bitno je da će svi klubovi biti vidljivi u regionu i širom Evrope, te će klubovima omogućiti da lakše pronalaze sponzore. Radit ćemo i na marketinškim pravima, uskoro ćemo više o tome znati", jasan je bio Zeljković.

Generalni sekretar Saveza Adnan Džemidžić se također obratio medijima.

"Sam čin potpisa ugovora je samo nastavak kontinuiteta saradnje. Hvala Lučiću i predsjedniku Zeljkoviću na uloženom trudu".

Ispred Arene Sport obratio se Mirza Vilić.

"Mi ćemo se potruditi da nastavimo sa kvalitetom produkcije, te vjerujemo da će gledaoci biti zadovoljni. Bitno je da će se utakmice gledati u cijelom svijetu, što je bitno i za dijasporu", kratak je bio Vilić.

Oglasi

Medije su zanimali sami detalji, dužina ugovora i finansijski plan.

"Ugovor je na pet godina, a neke stvari su tajna. Većina Saveza pravi ugovore na pet - šest godina, a neke stvari su poslovna tajna. Strategija Telekoma Srbije je domaći sadržaj, posebno sportski i stalno nam je cilj da utakmice iz regiona budu kod nas i da to bude obostrani interes. Nama je cilj da se poveća kvalitet nogometa u regionu i da naši klubovi idu u Ligu prvaka, Evropsku ligu i slično. Moram reći da je iznos ugovor povećan", rekao je Lučić.

Protekle tri godine nije bilo emisije o suđenju, javnost je bilo razočarana, dok je u regionu drugačije.

"Razgovarali smo o svim faktorima koji mogu utjecati na poboljšanje lige, te smo razgovarali i na tu temu. Želimo takvu emisiju, pokušat ćemo to riješiti, a već smo napravili određene korake. To su tehničke stvari i pokušat ćemo to prilagoditi sa Arenom, te da ono što ima u regionu dobijemo i mi", rekao je Zeljković, te vjerovatno razočarao brojne pratioce Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeljković je najavio i uvođenje VAR-a već od naredne godine, tačnije probnu verziju od marta 2024. godine, te najavio da postoji mogućnost da Premijer liga dobije novog sponzora. 

"Trenutno se zove Premijer liga, pa vidjet ćemo", dodao je Zeljković.

Top Komentari

Drakula
Djaba var. Strane sudije,zabraniti domacim prilaz stadionu. Sitne greske sudija odlucuju utakmicu. Odnese se ga u duele 4 metra nema faula. Dirne ga malo ni osjetio nije faul smijesna liga.
3 0
PRESEDAN
Bošnjačka komponenta u savezu je veće zlo od Vice!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi