Vico Zeljković banjalučkim klubovima donirao po pet lopti, plan je uraditi 2-3 terena

Pomoć banjalučkim timovima

Vico Zeljković banjalučkim klubovima donirao po pet lopti, plan je uraditi 2-3 terena

E. Škorić

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković počastio je klubove Područnog nogometnog saveza Banjaluka sa po pet lopti.

Zeljković, koji je inače i predsjednik Nogometnog saveza Republike Srpske, ugostio je predstavnike klubova Područnog nogometnog saveza Banjaluka u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci, gdje im je podijeljeno po pet lopti.

Osim toga, Zeljković je kazao da je urađeno mnogo stvari po pitanju razvoja nogometa u Banjaluci, ali i širom RS.

"Uradili smo određene stvari za fudbal u Republici Srpskoj, a u određenim nas je spriječila korona. Rasteretili smo klubove po pitanju plaćanja kotizacija i službenih lica, pa su im sada troškovi umanjeni za 50 posto. Fudbalski savez Republike Srpske to košta oko milion KM na godisnjem nivou. Moja namjera je bila da klubovi budu 100 posto oslobođeni tih troškova, ali nas je u tome spriječila pandemija. Želimo, međutim, to da ostvarimo u narednom periodu. Znamo da su problemi klubova veliki, pa je ova odluka zaista dobar korak. Za narednu godinu planiramo da radimo na insfrastrukturi, a značajan dio ćemo planirati na području Banjaluke. Planiramo da radimo 2-3 terena na području Banjaluke. Imamo probleme oko lokacija, ali nadam se da ćemo naci mehanizme i da uradimo te terene koji su obezbijeđeni", kazao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio je i o stanju terena i "katastrofalnoj komunikaciji sa Gradom".

"Nemamo nikakve pomoći sa te strane. Međutim, nećemo se predati, imamo rezervni plan, a to je da preko određenih klubova uradimo te terene i da sa tim klubovima i da u u dogovoru sa tim klubovima svi mogu da koriste te terene, u zavisnosti od vremena i koliko ti tereni dozvole. Ako ne uspijemo u narednih mjesec dana da postignemo dogovor sa Gradom oko lokacije, okrenućemo se klubovima i zajedno sa njima realizovati te projekte", poručio je Zeljković.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Predsjednik NFSBiH i predsjednik FSrs-a. Svaka čast predsjedniče, samo se pitam kako stižeš da obavljaš dvije funkcije u isto vrijeme???? I to je što znamo ( a možda još jedan ili dva upravna odbora ). BRAVO PREDSJEDNIČE !!!
16 2
Petraaa
Bolje i 5 nego ništa.. Znak pažnje. Svaka čast presjedniče
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi