Sead Kolašinac sa štakama pratio trening, Vico Zeljković i članovi NFSBiH razgovarali s Petevom

Pred meč s Ukrajinom

Sead Kolašinac sa štakama pratio trening, Vico Zeljković i članovi NFSBiH razgovarali s Petevom

E. Škorić, foto: T. Hebib

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je večeras posljednji trening pred meč s Ukrajinom.

Nažalost, bez prevelike euforije i u potpunoj tišini Zmajevi su trenirali čekajući duel sa Ukrajinom u utorak navečer u Zenici, koji će biti važan samo gostima.

Naši nogometaši nemaju čemu da se nadaju, pošto su porazom od Finske ostali bez šansi da izbore baraž, ali po riječima selektora Ivajla Peteva, cilj je da se kvalifikacije za Mundijal u Kataru 2022. godine okončaju na što bolji način.

“Sutra je zadnja utakmica, sutra su bitne dvije stvari, a to je želja i borba za pobjedom. To su dvije najbitnije stvari, moramo pokazati karakter iz prošlih utakmica, osim ove sa Finskom“, kazao je Petev.

Sutrašnju utakmicu definitivno propušta kapiten Edin Džeko koji se vratio u Italiju i posvetit će se u potpunosti obavezama u dresu Intera, dok je Sead Kolašinac teže povrijeđen protiv Finske.

Kolašincu su stradali ligamenti, još uvijek nema konačnih rezultata, ali vjeruje se da neće morati na operaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kolašinac je danas na štakama došao da prati trening svojih saigrača u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, a trening su pratili i predsjednik NFSBiH Vico Zeljković, kao i Irfan Durić, bivši predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH, a danas jedan od dva poptredsjednika NFSBiH.

Poželjeli su reprezentativcima sreću pred polazak u Zenicu, ali ostaje da se vidi hoće li to biti dovoljno da se u ovakvom stanju dobije jedna Ukrajina. Do prije nekoliko dana svi smo vjerovali u to, no...

Top Komentari

crnoicrveno
Ma ja moze Sejo i na stakama biti uz saigrace al zato Edin ne moze, ceka ga Amra s vecerom
14 15
Realist
Vico: Slusaj brate mogli smo sad ozbiljno onog Bilbiju zovnut, jer ovi stvarno ne mogu more pogodit. Petev: A ne znam prijatelj, malo je ono golov zabio da bi dobio poziv. Mislim da je 18 golova u zadnjih 20 utakmica stvarno premal. Vico: Dobro kako ti kazes, ali je on najbolji igrac nase lige. Al eto. Petev: Vico brate zar ti si poludio. Pa nismo ovdje dosli radit, nego uzivat. Opusti se i uplati mi pretplatu na Telemach pa da mogu gledat SP. Vico: Ma mozemo kod mene imam i ja BHT. Petev: Dobro, dobro. Al ajde sad bjezi pa da zavrsavam trening. Valja pojest nesto. Vico: Ok aj vidino se Petev: Aj
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi