Nogometni savez BiH i Vico Zeljković se oprostili od Elvedina Begića

Oproštaj od bivšeg predsjednika

Nogometni savez BiH i Vico Zeljković se oprostili od Elvedina Begića

Eldar Ganibegović

Danas je preminuo bivši predsjednik N/FSBiH, Elvedin Begić. Od njega su se oprostili N/FSBiH i aktuelni predsjednik krovne kuće bh. fudbala, Vico Zeljković.

"Nekadašnji predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Elvedin Dino Begić preminuo je danas u 64. godini života.

Begić je rođen 24. 10. 1960. u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za saobraćaj u Sarajevu, a od 1983. godine zaposlen je na aerodromu Sarajevo, gdje je obavljao funkciju Izvršnog direktora za saobraćaj. Od 1979. godine bio je aktivno uključen u rad FK „Butmir“ u kojem je od 1996. do 2004. obavljao funkciju predsjednika, a bio je i član uprave kluba.

Kao sportski radnik bio je delegat u Skupštini FSKS, član Predsjedništva FSKS, te član Komisije za bezbjednost i stadione NS/FS BiH. 17.9.2012. godine izabran je za predsjednika FSKS.

18.4. 2011. godine imenovan je za člana Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH, tijela konstituisanog od strane FIFA. Obavljao je funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost.

Funkciju predsjednika NS/FS BiH obavljao je od kraja 2012. do 2020. godine. Za vrijeme njegovog mandata izboren je prvi plasman reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

NS/FS BiH izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Elvedina Begića", objavio je N/FSBiH.

Na svojoj Facebook stranici se oglasio Vico Zeljković i napisao:

"Danas smo dobili tužnu vijest o smrti bivšeg predsjednika NS/FS BiH, gospodina Elvedina Begića.

Na toj funkciji učinio je mnogo dobrih stvari za bosanskohercegovački nogomet, a ostat će zapamćen i kao predsjednik u čijem mandatu je osvojen prvi plasman reprezentacije na veliko takmičenje. Njegovim odlaskom fudbalska zajednica u BiH ostala je bez vrijednog sportskog djelatnika.

Izražavam najdublje saučešće porodici i prijateljima gospodina Begića."

Top Komentari

rabodimis
Pobjeze lopov.. :(
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi