Vico Zeljković: Kovačević je danas poražen i u Sarajevu

Održana sjednica Izvršnog odbora

Vico Zeljković: Kovačević je danas poražen i u Sarajevu

A. Beganović

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je održana sjednica Izvršnog odbora nakon koje razloga za zadovoljstvo mogu imati članovi Skupštine i IO Fudbalskog saveza Republike Srpske koji traže smjenu predsjednika Mileta Kovačevića. 

Naime na današnjoj sjednici se između ostalog trebalo raspravljati i o zahtjevu predsjednika FSRS da se FSBiH obrati UEFA-i zbog dešavanja u tamošnjem Savezu. Međutim, Kovačević je kako saznaje SportSport.ba povukao svoj zahtjev sa Dnevnog reda pa se o njemu nije ni raspravljalo a tačnost ovih informacija potvrdio nam je i Vico Željković jedan od onih fudbalskih radnika iz Republike Srpske koji smatra da fudbal u RS i BiH može i mora bolje.

Zadovoljan je Zeljković današnjim ishodom sjednice Izvršnog odbora a za SportSport.ba je istakao da je aktuelni predsjednik FSRS Mile Kovačević i danas pretrpio veliki poraz.

"Kovačević je danas poražen i u Sarajevu od ljudi koji žele dobro fudbalu u Republici Srpskoj a samim tim i Bosni i Hercegovini. Pismo u kojem se obrukao i koje je preko Izvršnog odbora htio poslati UEFA-i je povučeno s glasanja. Još jedan njegov veliki poraz. Uvidio je da nema većinu pa je i predsjednik Begić insistirao da to Kovačević povuče. Mislim da je ovo njegov kraj jer pokazalo se da grupa fudbalskih radnika koja želi promjene u FSRS ima većinu i u Fudbalskom savezu BiH. Sačekat ćemo još par dana da odgovori na naše zahtjeve koje smo poslali i koji su statutarno ispravni. Ako ne bude imao sluha onda će članovi IO i Skupštine sami sazvati Skupštinu i završiti ovu priču i enigmu koja traje sedmicama. Zapravo pokazat ćemo da jedan čovjek nije i ne može biti jači od sistema. Dakle, još jednom je poražen jer njegovo pismo puno netačnih stvari nije otišlo prema UEFA-i. No predsjednik Saveza normalno nije htio sam poslati pismo nego je što je i sasvim ispravno odlučio tražiti saglasnost IO. Kada je viđeno da neće biti većine Kovačević je kao što sam i rekao povukao svoj zahtjev. Drago mi je što je da tako kažem prevladao razum i u Fudbalskom savezu BiH i što je zapravo potvrđeno ono što stalno govorimo da FSRS ima svoje komisije i da je spreman izboriti se sa novonastalom situacijom. Naravno, mi ćemo kada dođe do promjena poštovati krovni Savez i Statut i sve raditi po propisima i zakonima"", istakao je prvi čovjek banjalučkog Borca i Područnog saveza Banja Luka Vico Zeljković pa se osvrnuo i na intervju koji je aktuelni predsjednik FSRS Mile Kovačević dao za SportSport.ba.

"Sujeta, to se može pročitati u tom intervju. Ovdje nije bitan Mile Kovačević nego bolje sutra za fudbal u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Ovdje vlada jedno veliko jedinstvo među fudbalskim radnicima jer su svi vidjeli da se radi o pravoj sportskoj priči. Za početak ćemo osloboditi sve klubove kotizacija i troškova službenih lica i da na taj način damo infuziju svim klubovima i fudbalskim radnicima koji u ovim teškim vremenima žele da rade u fudbalu. To je naša priča, fudbalska i sve što on govori nije tačno. Postoji u Statutu i način na koji se može razriješiti dužnosti pojedinac a to ćemo i uraditi. No nakon današnjeg dana sve što je rekao pada u vodu jer da je uspio u svojoj igri sigurno bi se narušio FSRS što je čak u jednom intervjuu i rekao. To neka ide njemu na čast. Nama je danas otvoren put da našu fudbalsku priču privedeno kraju".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zeljković prijavio Damjanovića Disciplinskoj komisiji

Prije nekoliko dana u službenim prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske došlo je do nemilih scena. Naime član Skupštine Područnog saveza Banja Luka Novak Damjanović fizički je nasrnuo na generalnog sekretara FSRS pa je čak i policija imala posla.

Upravo zbog ovog teško objašnjivog čina aktuelni predsjednik Područnog saveza Banja Luka Vico Zeljković prijavio je Disciplinskoj komisiji Damjanovića a u narednim danima biće poznato kako su se očitovali iz DK Područnog saveza Banja Luka.

Promo

Top Komentari

Samoiskreno
Dodikov uhljeb, da je normalna drzava normalna ovakvi politicko smradovi bi bili daleko od nogometa.
6 0
milivoje
Vico fudbalski radnik,ovpg Interpol trazi,hljeb te ****!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi